-
Pecannoten ongebrand
Onze ongebrande pecannoten zijn een veelzijdige snack met een lichtzoete smaak en romige textuur! Rauwe pecannoten zijn voedzaam en gezond.
-
-15%
Chocolade pecan truffel
Chocolade pecan truffels zijn een luxe snack waar je niet van af kan blijven! Een heerlijke pecannoot bedekt met een laagje chocolade en truffelsmaak.
-
-7%
Pecannoten biologisch
Biologische pecannoten zijn niet alleen heerlijk, maar ook voedzaam en gezond. Onze pecannoten biologisch zijn onbewerkt en puur!
Hoe groeien pecannoten?
Pecannoten groeien aan de boom. De pecannoten boom is een hoge boom uit de okkernotenfamilie (Juglandaceae) en is ongeveer 40 tot 50 meter hoog. Deze bomen komen oorspronkelijk uit het zuiden van Noord-Amerika en worden daar al eeuwenlang gekweekt. De bomen hebben veel ruimte nodig om te groeien. Ook moet je even geduld hebben, want het duurt ongeveer tien jaar voordat de boom noten gaat geven.
De notenbomen worden in gebieden met een subtropisch of warm klimaat geplant. Ook in het Nederlandse klimaat kunnen ze groeien!
Pecannoten voedingswaarde
Een handje vol (25 gram) pecannoten zit:
- 173 calorieën
- 18 gram vet
- 1,5 gram verzadigd vet
- 16,5 gram overzadigd vet
- 4 gram koolhydraten
- 1 gram suikers
- 2,5 gram vezels
- 2,3 gram eiwit
- 0 gram zout
Verder zijn ze een rijke bron van vitaminen (B en E) en belangrijke mineralen zoals magnesium, ijzer, fosfor, kalium, en zink.
Verschil pecannoten walnoten
Pecannoten en walnoten lijken erg veel op elkaar. Beide noten komen uit de okkernootfamilie. Ook beschermen ze allebei tegen voor hart- en vaatziekten en bevatten ze veel onverzadigde vetten en calorieën. Echter als je naar de smaak kijkt, verschillen ze wel degelijk van elkaar.
Pecannoten zijn rijker en romiger dan walnoten. Ook zijn ze zoeter dan walnoten. Ze zijn perfect om in taarten en koekjes te bakken. Je kunt ze ook toevoegen aan gerechten voor een smaakvolle crunch. Walnoten hebben een robuustere smaak, waardoor ze ideaal zijn voor hartige gerechten.
Ook bevatten walnoten meer magnesium, calcium. vitamine B6 dan pecannoten en pecannoten bevatten weer meer zink en vitamine B1.
Pecannoten recept
Tegenwoordig zie je pecannoten steeds vaker terug in bakrecepten zoals taarten, cakes en koekjes. Door de rijke, boterachtige smaak zijn ze ideaal om te verwerken in diverse gerechten en desserts. Voeg ze toe aan je ochtend havermout, strooi ze over je salade bij de lunch, of gebruik ze als een lekker en gezond tussendoortje. Pecannoten zijn vezelrijk en zitten boordevol vitaminen en mineralen, dus ze zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam! Je kunt ook een heerlijke pecannoten taart van maken.
Klik hier voor het hele recept.
Pecannoten roosteren
Zelf pecannoten roosteren? Ja, dat kan zeker! je kunt deze noten gemakkelijk zelf roosteren. Door het roosteren krijgen ze een heerlijke smaak en knapperige structuur.
Pecannoten zelf roosteren doe je zo! Verwarm de oven voor op 175 graden. Verspreid de pecannoten op een bakplaat met bakpapier. Eventueel kun je er olijfolie, zout of kruiden overheen strooien. Plaats ze nu in de oven voor 5-7 minuten. Haal ze erna uit en draai de pecannootjes om, zodat de gehele noot goed geroosterd kan worden. Plaats ze nu weer terug in de over voor weer 5-7 minuten. Als ze klaar zijn, moeten ze 45-60 minuten goed afkoelen. Doe dit op een andere plaat of schaal.
Met deze geroosterde pecannoten kun je ook gemakkelijk je eigen granola maken. heerlijke smaak en knapperige structuur
Pecannoten kopen
Bij De Notenbeer kun je voordelig online pecannoten kopen. In ons assortiment vind je verschillende soorten zoals rauwe, gezouten, ongezouten en biologische pecannoten. Ook zijn deze nootjes verkrijgbaar in heerlijke notenmixen. Je vindt in onze notenshop ook andere gezonde noten. Voor 15:00 besteld = de volgende (werk)dag in huis. Daarnaast betaal je vanaf €40 (NL) & €50 (BE) géén verzendkosten!