De Notenbeer

Filteren
Gezonde noten

Pecannoten

Toont alle 3 resultaten

Hoe groeien pecannoten?

Pecannoten groeien aan de boom. De pecannoten boom is een hoge boom uit de okkernotenfamilie (Juglandaceae) en is ongeveer 40 tot 50 meter hoog. Deze bomen komen oorspronkelijk uit het zuiden van Noord-Amerika en worden daar al eeuwenlang gekweekt. De bomen hebben veel ruimte nodig om te groeien. Ook moet je even geduld hebben, want het duurt ongeveer tien jaar voordat de boom noten gaat geven.

De notenbomen worden in gebieden met een subtropisch of warm klimaat geplant. Ook in het Nederlandse klimaat kunnen ze groeien!

Pecannoten voedingswaarde

Een handje vol (25 gram) pecannoten zit:

  • 173 calorieën
  • 18 gram vet
  • 1,5 gram verzadigd vet
  • 16,5 gram overzadigd vet
  • 4 gram koolhydraten
  • 1 gram suikers
  • 2,5 gram vezels
  • 2,3 gram eiwit
  • 0 gram zout

Verder zijn ze een rijke bron van vitaminen (B en E) en belangrijke mineralen zoals magnesium, ijzer, fosfor, kalium, en zink.

Verschil pecannoten walnoten

Pecannoten en walnoten lijken erg veel op elkaar. Beide noten komen uit de okkernootfamilie. Ook beschermen ze allebei tegen voor hart- en vaatziekten en bevatten ze veel onverzadigde vetten en calorieën. Echter als je naar de smaak kijkt, verschillen ze wel degelijk van elkaar.

Pecannoten zijn rijker en romiger dan walnoten. Ook zijn ze zoeter dan walnoten. Ze zijn perfect om in taarten en koekjes te bakken. Je kunt ze ook toevoegen aan gerechten voor een smaakvolle crunch. Walnoten hebben een robuustere smaak, waardoor ze ideaal zijn voor hartige gerechten.

Ook bevatten walnoten meer magnesium, calcium. vitamine B6 dan pecannoten en pecannoten bevatten weer meer zink en vitamine B1.

Pecannoten recept

Tegenwoordig zie je pecannoten steeds vaker terug in bakrecepten zoals taarten, cakes en koekjes. Door de rijke, boterachtige smaak zijn ze ideaal om te verwerken in diverse gerechten en desserts. Voeg ze toe aan je ochtend havermout, strooi ze over je salade bij de lunch, of gebruik ze als een lekker en gezond tussendoortje. Pecannoten zijn vezelrijk en zitten boordevol vitaminen en mineralen, dus ze zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam! Je kunt ook een heerlijke pecannoten taart van maken.

Klik hier voor het hele recept.

Pecannoten roosteren

Zelf pecannoten roosteren? Ja, dat kan zeker! je kunt deze noten gemakkelijk zelf roosteren. Door het roosteren krijgen ze een heerlijke smaak en knapperige structuur.

Pecannoten zelf roosteren doe je zo! Verwarm de oven voor op 175 graden. Verspreid de pecannoten op een bakplaat met bakpapier. Eventueel kun je er olijfolie, zout of kruiden overheen strooien. Plaats ze nu in de oven voor 5-7 minuten. Haal ze erna uit en draai de pecannootjes om, zodat de gehele noot goed geroosterd kan worden. Plaats ze nu weer terug in de over voor weer 5-7 minuten. Als ze klaar zijn, moeten ze 45-60 minuten goed afkoelen. Doe dit op een andere plaat of schaal.

Met deze geroosterde pecannoten kun je ook gemakkelijk je eigen granola maken. heerlijke smaak en knapperige structuur

Pecannoten kopen

Bij De Notenbeer kun je voordelig online pecannoten kopen. In ons assortiment vind je verschillende soorten zoals rauwe, gezouten, ongezouten en biologische pecannoten. Ook zijn deze nootjes verkrijgbaar in heerlijke notenmixen. Je vindt in onze notenshop ook andere gezonde noten. Voor 15:00 besteld = de volgende (werk)dag in huis. Daarnaast betaal je vanaf €40 (NL) & €50 (BE) géén verzendkosten!

Terug
Filteren
0
Winkelmandje
Winkelmandje is leeg...Bestellen

Pecannoten

Pecannoten zijn een erg populaire notensoort en wordt door veel mensen dagelijks gegeten. De pecannoot heeft een rijke, boterachtige smaak, waardoor ze bij veel mensen favoriet zijn. Ze zijn ook een veelzijdig ingrediënt. Je kunt pecannoten verwerken in verschillende zoete of hartige gerechten. Daarnaast zijn ze ook een goede bron van essentiële vitaminen en mineralen. Je kunt pecannoten dus los eten, maar ook gebruiken om mee te bakken. Bij De Notenbeer vind je verschillende soorten in het assortiment!

Pecannoten gezond

Afvallen

Ja, pecannoten zijn gezond! Ondanks dat deze noten veel vetten bevatten zijn deze toch een goede keus voor als je wilt afvallen. De pecannoot is namelijk rijk aan eiwitten en vezels. Hierdoor heb je een langer vol en voldaan gevoel na het eten en de eiwitten helpen bij de opbouw van spieren. Ook helpen ze bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, zo voorkom je dus die dip in de middag wanneer je zin krijgt in lekkere dingen.

De kwaliteit van je botten

Om de kwaliteit van je botten en tanden te behouden moet je producten eten waarin veel fosfor zit. Pecannoten zijn een bron van fosfor en helpen bij het versterken van je botten. Ook is fosfor een belangrijke mineraal die helpt bij het herstel van je cellen en spieren. Na een flinke work-out is een handje van deze noten, dus ook een goede keuze!

Goed voor je huid en haar

Zink en vitamine A zijn belangrijke stoffen die helpen bij het verbeteren van huid en haar. Zo helpt zink bij de ondersteuning van de schildklier en helpt zink bij het voorkomen van haaruitval. Vitamine A is een belangrijke vitamine voor de huid, en helpt met name bij een gezonde uitstraling. Beide zijn te vinden in de pecannoot.

Helpt tegen huidveroudering

Ze zijn ook rijk aan veel antioxidanten, zoals vitamine E en ellaginezuur. Ze helpen bij het tegengaan van huidveroudering. Wil je fijne lijntjes of andere tekenen van huidveroudering voorkomen? Dan is het aan te raden om pecannoten aan je eetpatroon toe te voegen.

Goed voor onze hersenen

De onverzadigde vetten die je in pecannoten kunt vinden zijn erg goed voor je hersenen. Daarnaast bevatten ze ook veel vitamine B. Vitamine B bevordert de werking van de hersenen en verbetert het geheugen.

Een gezonde zwangerschap

Misschien niet voor iedereen van toepassing maar pecannoten zijn ook goed voor zwangere vrouwen. Dit komt omdat de noot rijk is aan vitamine B11, ook wel bekend als foliumzuur. Deze vitamine ondersteunt de ontwikkeling van het kind tijdens de zwangerschap én verkleint de kans op afwijkingen.