De Notenbeer

Filteren
Macadamia´s

Macadamia noten

Toont alle 6 resultaten

Macadamia noten recept

Ze zijn een ongelooflijk veelzijdig ingrediënt en kunnen in verschillende gerechten en desserts worden gebruikt. Of je nu een knapperige toevoeging aan je salade zoekt of een smakelijke topping voor je havermout, deze noten zijn de juiste keuze. Je kunt ze ook gebruiken om heerlijke macadamia koekjes van te maken of te vewerken in ijs. Daarnaast kun je ze zelf even kort roosteren in de oven of pan, voordat je ze toevoegt aan je favoriete gerecht. Het roosteren voegt net wat extra smaak toe. 

Macadamia noten kopen

Macadamia noten zijn een ideaal om in de middag van te genieten wanneer veel trek hebt. Met deze nootjes krijg je makkelijker meer gezonde vetten binnen. Daarnaast kun je ze ook verwerken in desserts. Onze macadamia nootjes zijn heerlijk knapperig en romig, ze zijn vers en van topkwaliteit. Ze zijn ook verkrijgbaar in populaire notenmixen. Deze noten zijn makkelijk klaar te zetten bij een drankje of te serveren bij een feestje of visite. Vooral de gezouten macadamia’s zijn heerlijk! Bekijk ze ook eens in een heerlijke mix!

Terug
Filteren
0
Winkelmandje
Winkelmandje is leeg...Bestellen

Macadamia

Macadamianoten zijn ronde beige kleurige noten. Ze zijn oorspronkelijk afkomstig uit Australie. Ze worden ook wel ´Queenland nuts´ genoemd, vernoemd naar Australië. Tegenwoordig zijn er wel meer herkomstlanden zoals Kenia, Zuid-Afrika en Amerika. Doordat de macadamia noot moeilijk te kraken is zijn de prijzen per kilogram een stuk hoger dan bij andere noten. De dop is steenhard. Hiervoor is speciale apparatuur voor nodig om ze te kraken. Daarnaast kunnen deze noten maar een paar keer per jaar met de hand geplukt worden. Maar ze zijn heerlijk van smaak! Het heeft een zachtere smaak vergeleken met andere nootjes. Ze zijn een goede bron van energie en een snelle snack voor elk moment van de dag! Ook zijn ze een goede bron van vezels.

Wat zijn macadamia noten

Macadamia is een heerlijke ronde noot. De smaak van deze noot wordt erg bepaald door het vetgehalte. Het vetpercentage ligt vrij hoog (ongeveer 75%). Hierdoor hebben ze een milde en fijne smaak. Deze macadamia noot is ontdekt door Dr. John Macadam. Hij heeft ze ontdekt aan de Australische kust en deze noten zijn dus naar hem vernoemd.

Macadamia gezond

Macadamia noten zijn een belangrijke bron van vitaminen zoals B1, B2, B3, B11 en E). Ook zitten ze boordevol mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, fosfor, calcium en zink. Macadamia noten bevatten veel onverzadigde vetten, maar dit zijn gezonde vetten. Ze zijn dus geen dikmaker! Deze vetten helpen bij het verlagen van het cholesterolgehalte en beschermen je tegen hart- en vaatziekten. Door maar een paar van deze noten te eten heb je al snel een vol en voldaan gevoel Je kunt ze puur eten of verwerken in diverse maaltijden. Rauw en onbewerkt zijn ze natuurlijk het gezondst, maar de unieke smaak van de gebrande en gezouten variant is ook erg populair.

Hoe groeien macadamia noten

Macadamia noten groeien aan de boom. Deze macadamia boom is een grote boom met altijd groene bladeren. Als hij in bloei staat dan zit hij vol met lange staarten van witte, gele of roze bloesem. Dit is afhankelijk van het ras. Deze boom heeft een warm klimaat, veel water en een goede voedingsbodem nodig om goed te kunnen groeien.  De boom heeft ook zeven tot tien jaar nodig om de eerste vruchten te verkrijgen. Deze langzame groei zorgt ervoor dat macadamia’s de duurste noten ter wereld zijn. Tegerlijkertijd is het de moeilijkste noot ter wereld om te kraken.