Geroosterde noten worden geroosterd in een heteluchtoven. Dit zorgt ervoor dat er meer smaak en aroma vrijkomt. Tijdens het roosteren verliezen de noten nauwelijks voedingsstoffen, want er wordt gebruikgemaakt van een heteluchtoven. Dus zonder olie of andere extra vetten. Hierdoor zijn ze bijna net zo gezond als ongebrande. Pistachenoten zijn al jarenlang erg populair in deze categorie. Dit komt vooral door de extra knapperige smaak en zout.
Geroosterde noten gezond
Droog geroosterde noten zijn bijna net zo gezond als de onbewerkte soort. Ze zitten nog steeds boordevol eiwitten, vezels, en essentiële voedingsstoffen. Dit komt door het roosterproces. Daarnaast is er ook geen olie of extra vet toegevoegd. De variant zonder zout is dus nog steeds gezond. Ideaal om je trek mee te stillen. Eventueel kan er zout bij worden toegevoegd. Hierdoor zijn ze dan wel iets minder gezond natuurlijk.
Geroosterde noten recept
Deze nootjes bevatten nog steeds veel goede voedingsstoffen, vitamines en mineralen. Je kunt ze op veel verschillende manieren in eten verwerken, bijvoorbeeld in een muesli, in koekjes, fijngehakt op ijs of een toetje, in een zelfgemaakte notenreep en meer! Je kunt ze ook gemakkelijk zelf roosteren in de oven. Doe ze voor ongeveer 6 minuten op 175 graden in de oven. Probeer wel zelf op te letten dat het niet te donker wordt, sommige ovens zijn sterker van capaciteit dan de andere.
Geroosterde noten kopen
Of je ze nu los eet of als onderdeel van een notenmix, onze droog geroosterde noten zullen zeker voor unieke smaakbeleving zorgen. Strooi ze over salades of voeg ze toe aan muesli of granola. Ze zijn een geweldige aanvulling op elke maaltijd of snackmoment. Daarnaast een gezond alternatief van de gebrande variant.