Granola uit de pan

Granola uit de pan

Wist je dat noten en zaden veel gezonde vetten, eiwitten, vezels, vitamines en mineralen bevatten? Redenen genoeg dus om hiermee granola te maken!

Onze producten zijn daarnaast niet blootgesteld aan chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. Zodoende beter voor mens en milieu!

Ingrediënten


* 300 g havervlokken
* 60 g amandelen
* 60 g hazelnoten
* 50 g moerbeibessen
* 3 eetlepels zadenmix
* 1-2 eetlepel honing
* Kaneel is heerlijk bij granola uit de pan

Bereidingswijze Granola


1. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag. Rooster de havervlokken 5 min. in de droge koekenpan. Hak intussen de noten grof.
2. Voeg de noten en zadenmix toe aan de pan en rooster 3 min. mee. Voeg evt. de kaneel toe en 1 min. later de honing.
3. Wacht tot de honing lichtjes begint te borrelen en zet dan het vuur uit. Schep een keer goed om, zodat de honing gelijkmatig verdeeld is.
4. Spreid de granola daarna uit op in de koekenpan of in een vel bakpapier om af te afkoelen. Meng er als laatst de moerbeibessen door en doe in een weckpot of luchtdichte pot. Granola uit de pan is 1-2 weken houdbaar.

Het recept van Hils Foods

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.