Cacao is een zoete smaakmaker in vele desserts, cakes, koekjes en natuurlijk chocolade melk!
Is cacao gezond?
Het is rijk aan magnesium, wat goed is voor de spieren en voor de concentratie. Ook bevat het mangaan, ijzer, chromium, zink, vitamine C en koper. Het heeft vele unieke antioxidanten, wat dit product ook een superfood maakt. De bestaan uit polyfenolen, flavonoiden en flavonen. Deze antioxidanten beschermen je lichaam tegen kwade invloeden en vervoeren afvalstoffen sneller weg.
In cacao zit flavonolen, wat zorgt voor ontspanning van de spieren. Ook is het bekend dat je van cacao een blij gevoel krijgt. Dit komt ook door stofjes die erin zitten namelijk: PEA (fenylethylamine) en anandamide. Je krijgt even een blij gevoel van de cacaopoeder en wilt er meer van! Daarom houden mensen ook van chocolade, je wordt er bij van!
Wat is cacaopoeder
Cacaopoeder komt uit cacaobonen. De cacaobonen worden na het plukken en pellen goed gedroogd. Nadat de cacaobonen gedroogd zijn worden ze geperst. Hieruit ontstaat vet, dit wordt uiteindelijk cacaoboter als eindproduct. Wat overblijft wordt vermalen tot cacaopoeder.
Al eeuwenlang wordt van cacao genoten om zijn smaak en gezondheidsvoordelen. Het wordt vandaag de dag nog steeds gewaardeerd om zijn unieke smaak en voedingswaarde. Ben je op zoek naar een heerlijk en voedzaam ingrediënt, zoek dan niet verder dan rauwe cacao!
Oude Maya’s en Azteken vereerden het product en gebruikten het bij religieuze ceremonies. Tegenwoordig wordt het over de hele wereld gegeten en is het een geliefd ingrediënt in veel heerlijke desserts.
Bekijk ook onze chocolade druppels in onze assortiment, die past perfect in vele bakgerechten met deze cacao poeder!