Beschrijving
Hoewel ze vaak over het hoofd worden gezien, zijn dadels een heerlijke en gezonde vrucht die regelmatig moet worden gegeten. Dadels zijn een goede bron van vezels, kalium, magnesium en vitamine B6. Ze hebben ook een hoog koolhydraatgehalte, waardoor ze een ideale snack zijn voor sporters of iedereen die op zoek is naar een energieboost.
Dadels kunnen niet alleen vers worden gegeten, ze kunnen ook worden gebruikt in bak- of kookrecepten. Hier volgen enkele tips voor het selecteren en bereiden van dadels
We weten allemaal dat chocolade heerlijk is, maar wat de meesten van ons niet weten is dat het ook goed voor ons is. Chocolade puur heeft veel voordelen voor de gezondheid, waaronder het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het verbeteren van de cognitieve functie.
Wist je dat?
· Dadels heerlijk zijn in cakes en desserts
· Dadels rijk zijn aan vitamines A en B
· Maar ook aan mineralen ijzer, magnesium en fosfor
Ideaal als…
Zoete snack wanneer je wat anders op tafel wilt zetten dan het traditionele koekje, zoutje of stukje chocola. De chocolade dadels van pure chocolade geven zowel een directe kick van de pure chocolade als een flinke energieboost door de energie in de dadels zelf. Lekker voor als je nog even door moet, maar jezelf wel even wilt belonen tussendoor! Delen mag uiteraard ook.
 Voedingswaardes
   Per 100 gram
Energie in KJ/Kcal | 1693/402 |
Vetten | 13,1 |
–Â Â Â Â Â Verzadigd | 8,2 |
Koolhydraten | 64,2 |
–Â Â Â Â Â Â Â Suikers | 61,4 |
Eiwitten | 3 |
Voedingsvezels | 7,4 |
Zout | 0,02 |
Extra informatie
Ingrediënten |
Dadels (zonder pit), suiker, cacaomassa, cacaoboter, E322 (soja) en vanille-aroma |
Allergenen | Bevat soja. Kan mogelijk sporen bevatten van gluten, melk, noten, pinda’s en sesam. |
Biologisch? | Niet biologisch |
Bewaaradvies | Koel, droog en donker bewaren |
Merk | De Notenbeer |
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.